Creaplan Group wil uitgroeien tot belangrijke Europese speler

Creaplan Group uit Nazareth, dertig jaar jong, blaakt van gezondheid én ambitie. KeBeK Private Equity stapt uit, het management en de huidige aandeelhouders gaan door. Met die hertekende aandeelhoudersstructuur wil de innovatieve design company Europa verder veroveren. In de loop van 2026 verhuizen de medewerkers in België ook naar een nieuwbouw vlakbij. “Nu zijn we écht klaar voor de toekomst”, zegt CEO Michael Debaveye.

Creaplan CEO Michael Debaveye COO Vincent Lievens 2

Dertig jaar geleden werd Creaplan opgericht door Ann Vancoillie en Dirk Deleu en groeide uit tot de Belgische marktleider in standenbouw. Tijdens de coronapandemie nam Creaplan ook een vliegende start in het segment van bedrijfsinterieurs (showrooms, kantoren…), waarbij beleving centraal staat, net zoals bij hun standen. “Alle sterke merken willen die beleving”, vertelt CEO Michael Debaveye. “We realiseren die beleving ook op bedrijfs- en sportevenementen via For Live, de Nederlandse specialist in live communicatieprojecten en online broadcasting, die we in 2021 overnamen. Alles wat we doen valt onder de noemer experiential marketing.”

Sterke aandeelhoudersstructuur

In juni 2018 kwamen externe aandeelhouders KeBeK Private Equity & Walter Mastelinck aan boord, net als CEO Michael Debaveye en COO Vincent Lievens.
Nu volgt een nieuwe mijlpaal met de uitstap van meerderheidsaandeelhouder KeBeK Private Equity. . “We zijn blij met de mooie groei en ontwikkeling gedurende de voorbije jaren, en wensen het team veel succes met de verdere uitbouw van het bedrijf”, aldus Gert Van Huffel, managing partner KeBeK Private Equity.

In het hertekend aandeelhouderlandschap vormen Walter Mastelinck, Ann Vancoillie en Dirk Deleu (de oprichters van Creaplan & Aluvision), Alain Bostoen (topman van Christeyns) en Ruud Van den Berg (oprichter For Live) samen met Michael Debaveye en Vincent Lievens en enkele managers de aandeelhouders van de Creaplan Group.

“Met het ervaren managementteam onder leiding van Michael en Vincent en deze groep van ondernemende aandeelhouders zijn we klaar om de groei waar te maken”. zegt Walter Mastelinck, voorzitter van de raad van bestuur.

Verdere uitbreiding in Europa

Creaplan presteerde de jongste vijf jaar sterk, zowel organisch als via overnames. De omzet verdubbelde tot 20 miljoen euro. Debaveye: “We willen nu verder organisch groeien vanuit de bestaande locaties (Nazareth BE & Amersfoort NL) en ook via overnames onze geografische aanwezigheid in Europa versterken. Creaplan verhuist in de loop van 2026 naar een nieuwbouw langs de E17 in Nazareth. Deze stap zal ons nog een extra boost geven.”

3ed8cc6b 8e8b 43a2 a937 7911ee3be020

Vertrouwensboost

Creaplan Group profileert zich als high end op alle vlakken: in design, technologie, afwerking, timing én service. De klant komt op zijn event of bij zijn stand, de koelkast is gevuld, hij wordt compleet ontzorgd en geniet van een prachtig kader om business te doen. Een gedreven team van 75 medewerkers zorgt hiervoor, aangevuld met een poule van 150 freelancers. “Dankzij onze nieuwe structuur en groeiplannen zijn we ervan overtuigd dat onze mensen zich verder kunnen ontwikkelen binnen de groep, zowel hier als in toekomstige Europese vestigingen. Dit geeft ook vertrouwen aan onze medewerkers. Want zeker in onze sector maken die nog altijd het verschil”, besluit Vincent Lievens.

KIA Autosalon Made by Creaplan1 LVD Euroblech Made by Creaplan7 Showroom Lamett Made by Creaplan11 Siemens Showroom Made by Creaplan20 Referentie For Live Audiovisuals Backbase Connect Referentie For live WK Schaatsen