Creaplan zet groei verder met overname Bulik

Creaplan uit Nazareth, gespecialiseerd in standen, interieurs en displays, neemt de standbouwactiviteiten van Bulik uit Izegem over. Daarmee vergroot de Belgische marktleider zijn internationale klantenportefeuille.


De overname kadert in de dubbele groeistrategie die Creaplan hanteert. Walter Mastelinck, bestuurder en mede-aandeelhouder, vertelt. “Enerzijds groeien we organisch, anderzijds willen we groeien door middel van acquisities van zowel Belgische als buitenlandse bedrijven met een gelijkaardig of aanvullend aanbod. De overname van de standenbouwactiviteit van Bulik past volledig in deze groeistrategie ”

Match in visie en aanpak

Bulik is een mooie aanvulling voor Creaplan, zo vertelt CEO Michael Debaveye. “We zien het als een mooie opportuniteit om hun klanten op te nemen in onze structuur. Bulik heeft net als Creaplan jaren ervaring met klanten uit verschillende sectoren. Hun in-house productie met getalenteerde vakmensen, voorkeur voor hoogkwalitatieve materialen en innovatieve aanpak sluit naadloos aan bij onze visie.”

Bulik blijft actief

Bulik schuift zijn activiteiten als standenbouwer door naar Creaplan, maar blijft actief als creatieve dienstverlener. “De huidige omstandigheden hebben onze stap wat bespoedigd, maar ligt niet aan de oorsprong van de overname. Familiale omstandigheden zorgen ervoor dat we een gestructureerder leven willen, in een minder deadlinegerelateerde sector. We blijven echter creatief bezig.” Bulik Standbouw, wordt Bulik 2.0 en gaat zich focussen op displays, pop-ups, micro-events, marketing en allerlei creatieve bezigheden. “Gaandeweg zullen we onze nieuwe corebusiness ontdekken en zullen we ondervinden voor welke competenties onze klanten ons het meest appreciëren”, aldus Sofie van Bulik 2.0.

Sterk uit de crisis

Creaplan is de laatste maanden niet bij de pakken blijven zitten. COO Vincent Lievens vertelt. “Hoewel de coronacrisis een onmiskenbare impact op de eventsector heeft gehad, hebben wij door covid versneld onze verdere verbreding van activiteiten doorgevoerd, met name die van interieurs en displays.”

Over Creaplan

Creaplan is Belgisch marktleider op gebied van standenbouw, interieurdesign en displays. Met een team van vijftig vaste medewerkers en een 80-tal freelancers ontwerpt en realiseert het bedrijf uit Nazareth standen en interieurs voor zowel KMO’s als multinationals over heel Europa.