Deusjevoo keert terug naar roots, Creaplan neemt standenbouw activiteiten over

Standen- en interieurbouwer Creaplan uit Nazareth neemt de standenbouwactiviteiten van Deusjevoo uit Genk over. Deusjevoo zal zich in de toekomst nog meer toeleggen op decorbouw in de tv- en entertainment sector in de Benelux.

Deusjevoo Management Creaplan CEO Michael Debaveye

Standen- en interieurbouwer Creaplan uit Nazareth neemt de standenbouwactiviteiten van Deusjevoo uit Genk over. Deusjevoo zal zich in de toekomst nog meer toeleggen op decorbouw in de tv- en entertainment sector in de Benelux.

De sector die anderhalf jaar lang zo goed als stil lag, schiet opnieuw uit de startblokken. En daar komen herstructureringen bij kijken. Creaplan CEO Michael Debaveye vertelt. “De beurzensector ondergaat een evolutie die al enige tijd aan de gang was, maar door de coronacrisis versneld werd. Bepaalde bedrijven zijn uit de sector gestapt, andere verleggen de focus of worden deel van een consolidatie.” Zo ook Deusjevoo. Creaplan, intussen uitgegroeid tot Europese speler, zal de projecten van de Limburgse decorbouwer overnemen en uitvoeren vanuit hun atelier in Nazareth, met het bestaande team dat nog verder versterkt wordt.

Terug naar de roots

Ook in de groeistrategie van Deusjevoo komt deze stap op een ideaal moment. Het bedrijf van Jo Peters werd 23 jaar geleden opgericht als interieur- en decorbouwbedrijf voor o.a. de entertainmentsector. Al snel groeide de onderneming met kantoor in Genk uit tot marktleider in de tv-decorsector in Vlaanderen. De decors van Deusjevoo schitteren in onder andere Familie, de Cooke & Verhulst Show, Rad van Fortuin en K2 zoekt K3. Ook in Nederland kent de decorbouwer ongeziene groei.

“In de loop der jaren zijn daar beursstanden bijgekomen, die intussen ook een belangrijke positie innemen. Nu willen we onze focus echter opnieuw scherpstellen. We hebben gekeken waar we nog kunnen groeien en in de entertainmentsector zijn we nu eenmaal een gevestigde waarde. Dat is onze absolute passie, daar worden we warm van. Daarom willen we nu meer dan ooit inzetten op decors voor de entertainmentsector en TV studio’s voor bedrijven, virtueel en fysiek. Uiteraard blijven we ook voluit inzetten op belevingsarchitectuur voor kantoren, retail, horeca en showrooms”, aldus Peters.

Deusjevoo CEO Jo Peters Deusjevoo Algemeen Directeur Niels Stilman

Klik tussen Deusjevoo en Creaplan

Volgens Peters werd snel duidelijk dat Creaplan een geschikte partner is. “Voor ons was het belangrijk dat onze dierbare klanten ergens goed terecht zouden komen, want het is niet evident om een geschikte partner te vinden. Het niveau van creativiteit en service moet hoog zijn, en de overnemer moet beschikken over de middelen en ervaring om internationaal mee te kunnen reizen met onze klanten. Met die eisen in het achterhoofd kwam Creaplan al snel naar voren als ideale samenwerkingspartner op lange termijn. Voor een aantal klanten zal Deusjevoo concepten blijven ontwikkelen als conceptbureau, maar we zullen het niet meer bouwen. Dat zal vanaf nu steeds Creaplan zijn, die de uitvoering van A tot Z voor zijn rekening neemt.”

Voor Vincent Lievens, COO van Creaplan, passen de standenbouwactiviteiten van Deusjevoo als gegoten binnen de bestaande werkzaamheden. “Onze vakmensen hebben alle expertise in huis om de wensen van Deusjevoo’s klanten te vervullen, van architecten tot standenbouwers. Creatieve concepten bedenken en omzetten naar degelijke realisaties met een sterke merkbeleving is waar we goed in zijn, zowel in traditionele houtbouw als voor modulaire standen.”

Referenties Deusjevoo standen HP

“We bouwen onze structuur en diensten verder uit: kwaliteit en service enerzijds, beleving en design anderzijds blijven echter de ankerpunten in ons aanbod. Dat geeft onze klanten meer mogelijkheden onder hetzelfde vertrouwde dak – de zogenaamde one-stop-shop –, ook in een Europese context."

Michael Debaveye, Creaplan

Overnames als deel van groeitraject

Creaplan nam nog geen jaar geleden de standenbouwactiviteit van het West-Vlaamse Bulik over en kocht onlangs de Nederlandse (hybrid) event-expert For Live over als het startschot van een internationaal groepsverhaal.

Creaplan_CEO_Michael_Debaveye__Creaplan_COO_Vincent_Lievens_2.jpg

Over Deusjevoo

Deusjevoo uit Genk is een van de grootste decorbouwers van het land. Voor tv-zenders VTM, VRT, Play4 en Eén bouwden ze al tal van studio’s die bij miljoenen Vlamingen dagelijks op de buis verschijnen, en ook in het buitenland bereiken hun creaties tal van klanten in de entertainmentsector. CEO Jo Peters startte Deusjevoo op in 1999 en leidt momenteel een team van 20 vaste werknemers vanuit hun kantoor op de C-mine site in Genk.

Over Creaplan

Creaplan uit Nazareth werd opgericht in 1994 door ondernemersduo Dirk Deleu & Ann Vancoillie, groeide sindsdien uit tot marktleider in het Belgische standenlandschap en evolueert mede onder impuls van nieuwe aandeelhouders KeBeK Private Equity en Walter Mastelinck naar een Europese speler. Het bedrijf rekent op een team van 50 vaste medewerkers en een 80-tal freelancers voor het bouwen van standen, zakelijke interieurs en displays in binnen en buitenland met een klantenbestand dat varieert van KMO’s tot multinationals over heel Europa.

Mediakit en downloads

Pers visuals

Eens praten?

Aarzel niet om contact op te nemen indien je meer info wenst.