Creaplan en For Live vormen basis voor Europese live experience groep

Standen- en interieurbouwbedrijf Creaplan uit Nazareth, België en het Nederlandse For Live uit Amersfoort, specialist in live communicatieprojecten, bundelen de krachten.

De transactie kadert binnen de internationale groeistrategie van beide bedrijven en luidt het begin in van een internationaal groepsverhaal. Die groep zal zich toeleggen op het volledige scala binnen de merkcommunicatie, van live events en standen enerzijds tot zakelijke interieurs en experience centers anderzijds, met elk een sterk online luik. Lees verder onder de video.

Match op vlak van aanbod en DNA

Voor Creaplan CEO Michael Debaveye was de match tussen beide bedrijven snel duidelijk. “Waar wij standen, interieurs en displays aanbieden, kunnen onze klanten nu rekenen op de expertise van For Live voor al hun noden omtrent event interieurs, audiovisuele toepassingen en online broadcasting. Beide bedrijven zijn zeer complementair. Ook geografisch versterken we elkaar: Creaplan verstevigt haar positie op de Nederlandse markt, For Live zet voet aan wal in België.” Beide bedrijven profileren zich als premium spelers met kwaliteit centraal geworteld in het DNA.

Van Eurovisiesongfestival tot WK schaatsen

For Live levert facilitaire oplossingen – audio, verlichting, rigging en meer – voor live communicatieprojecten. Het bedrijf uit Amersfoort richt zich tot productiehuizen, eventbureaus en inhouse event afdelingen, met een sterke focus op de corporate- en sporteventmarkt. For Live is zo’n 10 jaar geleden opgericht en werd al betrokken bij meer dan 1000 producties, van het Eurovisiesongfestival tot het WK schaatsen in Thialf evenals bij talrijke interne events zoals aandeelhoudersvergaderingen en productpresentaties voor corporates als KPN, Amstel, Rabobank, KLM en meer.

Klaar voor de toekomst door integratie technologie

Vincent Lievens, COO bij Creaplan, vertelt. “De samenwerking maakt ons aanbod nog meer klaar voor de toekomst. We hebben als bedrijf niet stilgezeten tijdens de coronacrisis: enerzijds is onze bedrijfstak interieuroplossingen en totaalinrichtingen enorm gegroeid, anderzijds hebben we ons productaanbod voor events onder de loep genomen om te kijken waar we technologie konden integreren met het oog op online en hybride toepassingen. Dankzij For Live’s expertise in online events kunnen we de vraag van de markt nog beter beantwoorden en is ons standen- en interieuraanbod helemaal klaar voor de toekomst.”

Voor Ruud van den Berg, oprichter For Live, past de samenwerking naadloos binnen de enorme groeispurt die zijn bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “Ondanks de Covid-19-crisis doet For Live het erg goed en is de orderportefeuille nog steeds goed gevuld. Enerzijds door de traditionele (sport)events die nog steeds plaatsvinden, anderzijds door de evolutie naar de online broadcastmarkt. For Live is aan het begin van de crisis gestart met de ontwikkeling van een aantal unieke producten voor interactieve online events waardoor we nu een prominente positie in de markt verworven hebben.”

“Dankzij de krachtenbundeling met Creaplan kan For Live haar standbouwactiviteiten verder professionaliseren. Daarnaast is het een goede introductie op de Belgische markt. Net als bij Creaplan draait het ook bij ons om experience en impact.”

Ruud van den Berg, For Live
For Live CEO Ruud van den Berg

Centraal beheerd

Lievens: “Net zoals de overname van afgelopen jaar van standenbouwer Bulik, voelt deze acquisitie aan als de logische volgende stap. For Live versterkt het groepsverhaal, waar merkbeleving centraal staat. Operationeel verandert er nagenoeg niets: onze klanten krijgen nog steeds dezelfde service en onze werkzaamheden in Nazareth blijven ongewijzigd.”

Oprichter Ruud van den Berg behoudt de operationele leiding van For Live; voor een optimale samenwerking worden beide bedrijven centraal beheerd door het Creaplan managementteam. Daarnaast zal Ruud toetreden als aandeelhouder en bestuurder in de overkoepelende groep.

Marktpositie verstevigen met sterk groepsverhaal

Debaveye: “We blijven stappen zetten in onze groeistrategie. Onze organische groei zet zich verder, tegelijkertijd willen we onze marktpositie versterken aan de hand van verschillende overnames van complementaire bedrijven, zowel geografisch als op vlak van product en service. Stap voor stap willen we bouwen aan een volwaardige Europese groep rond projecten in de live event- en merkcommunicatie markt.”

Over Creaplan

Creaplan is een Belgisch standen -en interieurbouwbedrijf met een gemiddelde jaaromzet van 10 miljoen euro, opgericht in 1994 door ondernemersduo Dirk Deleu & Ann Vancoillie die de firma samen hebben uitgebouwd tot marktleider in de sector. Dit elan werd in 2018 verdergezet met de versterking van externe aandeelhouders KeBeK Private Equity & Walter Mastelinck, dagdagelijks bijgestaan door een ervaren management. Met een team van 50 vaste medewerkers en een 80-tal freelancers ontwerpt en realiseert het bedrijf uit Nazareth standen en interieurs voor zowel KMO’s als multinationals over heel Europa.

Over For Live

For Live levert complete facilitaire oplossingen voor evenementen. Het bedrijf realiseert jaarlijks meer dan 250 projecten binnen de corporate- en sporteventmarkt in opdracht van (technisch) producenten, organisatiebureaus en in-house event afdelingen. Het bedrijf uit Amersfoort werd zo’n 10 jaar geleden opgericht door eigenaar Ruud van den Berg. Met een team van 15 vaste medewerkers een een 150-tal freelancers draait de onderneming een gemiddelde jaaromzet van 5 miljoen euro.

Groepsfoto Creaplan aandeelhouders Dirk Deleu Ann Vancoillie Ke Be K Private Equity en Walter Mastelinck

Mediakit en downloads

Pers visuals

Eens praten?

Aarzel niet om contact op te nemen indien je meer info wenst.