ADB Safegate

BeursnaamInter Airport Europe 2019
Naam klantADB Safegate
LocatieMünchen
Aantal m²252 m²
491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 02 bew

Specialist in luchthavenoplossingen ADB Safegate wou een stand waar beleving centraal staat, met gebruik van digitale toepassingen om een blijvende indruk achter te laten bij bezoekers. Ze vroegen ons een luchthavenomgeving na te bootsen met enerzijds een sterke focus op verschillende productzones en anderzijds een ruimte voor hospitality.

De stand moest zichtbaar zijn van ver, stopkracht hebben in het gangpad en een gevoel van klasse uitstralen. Ze wilden grote LED-wanden integreren voor een dynamische look. Tot slot vroegen ze ons om vooraan op de stand ruimte te voorzien voor presentaties, ze wilden aparte vergaderruimtes en ze vroegen ons om veel groen en planten te gebruiken om hun duurzaamheidsinspanningen te onderstrepen.

491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 03 491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 06

We hebben een luchthaventerminal nagebootst met een grote centrale tunnel die leidt naar de verschillende belevingszones en eindigt in de hospitality zone, waarmee we tegemoet komen aan hun wensen in het concept.

De terminalzone is ook de productzone. We speelden creatief met witte, spacy, organische vormen. We hebben veel schermen toegevoegd en een grote LED-wand met een video van mensen met valiezen die voorbij lopen, waardoor het lijkt alsof je echt op de luchthaven bent. We gebruikten veel licht voor een luchtige en moderne uitstraling.

491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 09 491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 11

De bar op het einde van de terminal is een gezellige en warme zone met donkere elementen, een houten vloer en planten. Zo konden we een duidelijk contrast creëren tussen de poductbeleving en het rustige moment aan de bar.

De speciale vormen van het design (schuine wanden, afgeronde hoeken, etc.) waren vrij uniek en een hele uitdaging om te implementeren. De tunnel was waarschijnlijk de grootste uitdaging om te maken: de dwarsdoorsnede op zich was al bijzonder gebouwd, maar de ingang naar de tunnel was ook in een hoek, wat veel denk- en testwerk vergde.

491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 13 491 ADB SAFEGATE INTERAIRPORT 2019 EDU 02 bew

De ADB Safegate stand onderscheidde zich duidelijk van de andere standen op de beurs, zowel qua design als qua functionaliteit. Onze klant concludeerde dat de stand een groot succes was en had nul opmerkingen.