Smeg

Voor Smeg, producent van luxueuze huishoudapparaten, mochten we de showroom in een nieuw jasje steken. Het doel? Het Italiaanse designkarakter van het merk nog meer naar voor brengen.

Naam klantSmeg showroom
Smeg Showroom Made by Creaplan1

Inspiratie rechtstreeks uit Milaan

Voor de look-and-feel hebben onze architecten zich laten inspireren door de bestaande flagship store in Milaan. We maakten het geheel warmer met kleurtinten uit de natuur en werkten af met karaktervolle materialen: elegant fineer, houten latjes, inox tafels en travertin oppervlakken.

Smeg Showroom Made by Creaplan2 Smeg Showroom Made by Creaplan4 Smeg Showroom Made by Creaplan9

De bestaande meubels hebben we geïntegreerd in het ontwerp en aangevuld met creaties uit ons atelier. Het ontwerp en de plaatsing van de meubels is gericht op een maximale productpresentatie. We decoreerden met planten om de natuurlijke lijn door te trekken. Kruidenplanten hier en daar geven de klant het gevoel zich al in de keuken te bevinden.

"De showroom ademt de knowhow, creativiteit en Italiaanse stijl van Smeg in een speels ontwerp met een elegante toets.”

Smeg Showroom Made by Creaplan10 Smeg Showroom Made by Creaplan7

Aparte brand corner

Een aparte La Pavoni brand corner zet de Italiaanse high-end koffiemachines in de kijker, naast enkele kleinere koffietoestellen. La Pavoni is een submerk van Smeg, dus doopten we de corner in een eigen branding. Daarnaast plaatsten we een koffiehoek voor de bezoekers, om hun verblijf in de showroom nog aangenamer te maken.

De iconische vrijstaande koelkasten in fifties-stijl kregen eveneens een eigen plekje, en komen helemaal tot hun recht in hun trendy crèmekleur. Achter de koelkasten zorgt een levensgrote wandvisual van een bos voor een natuurlijke toets.

Voor de medewerkers voorzagen we een handige maar vooral nette kastenwand om accessoires, onderhoudsproducten en de vaatwasser op te bergen.


Smeg Showroom Made by Creaplan3 Smeg Showroom Made by Creaplan8 Smeg Showroom Made by Creaplan5