Bosch Home flagship store

Creaplan bouwde de nieuwe flagship store voor Bosch Home in het recent gerenoveerde Gare Maritime, op de Brusselse Tour & Taxis-site.

BeursnaamTour & Taxis
Naam klantBosch Home flagship store
LocatieBrussels
2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0519 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0095

In deze flagship store staan Bosch’ nieuwste huishoudtoestellen in de kijker. Om de hoogwaardigheid van het merk te benadrukken, kozen we voor een netjes afgewerkte productpresentatie met uitsluitend kwalitatieve materialen. Het eindresultaat is een modulaire en duurzame inrichting, afgewerkt met oog voor detail.

Kwalitatieve materialen en afwerking

Voor een groot deel van het meubilair kozen we voor hoogwaardig laminaat, gekend om zijn uitmuntende stevigheid en makkelijk onderhoud. Ook onderhoudsvriendelijk is de demokeuken, met vingerafdrukwerende oppervlakken zodat klanten uitgebreid kunnen testen zonder vlekken achter te laten en medewerkers na een demo minder kuiswerk hebben. We plaatsten een vinylvloer voor een aangename akoestische ervaring in de hele winkel, versterkt door geluidsabsorberende lamellen in het plafond.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0366 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0135

Om de hoogwaardigheid van Bosch Home te benadrukken en de klantenervaring te versterken, gingen we voor een naadloze afwerking met uitsluitend kwalitatieve materialen.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0291 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0274

Modulair, van plank tot lade

Omdat de indeling van een showroom snel kan veranderen in overeenstemming met nieuwe collecties, zorgden we ervoor dat het geheel snel en makkelijk opnieuw in te delen is. Zo zijn heel wat legplanken verstelbaar, zodat de switch tussen grote en kleine toestellen probleemloos verloopt. De brand visuals plaatsten we op doeken die vervangbaar zijn, zodat Bosch snel en flexibel nieuwe campagnebeelden kan presenteren.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0353

Voor de wasmachines installeerden we uittrekbare lades, zodat ook deze in een handomdraai vervangen kunnen worden door nieuwere showroommodellen. Onder een deel van het meubilair hebben we alvast water- en elektriciteitsaansluitingen voorzien, zodat de winkel ook in de toekomst flexibel heringedeeld kan worden. Elk van deze voorzieningen werd naadloos en netjes afgewerkt, in lijn met het hoogwaardig en kwalitatief karakter van Bosch Home.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0185 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0322 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0265

The extra mile

Ook bij de details lieten we niets aan het toeval over. Zo maakten we voor de signalisatie gebruik van 3D-logo’s en letters. Het eiland in de demokeuken kreeg een decoratieve afwerking met houten latjes die met de grootste nauwkeurigheid geplaatst moesten worden voor een geslaagd effect. De etalage hebben we naar wens van de klant gerealiseerd, met onder andere een grote backlit visual in de vitrine die dienst doet als echte eyecatcher.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0487 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0413

Ontzorging van A tot Z

Bosch koos voor Creaplan als bouwpartner op basis van onze jarenlange succesvolle samenwerking op beurzen als Batibouw, waar we jaarlijks de standen mogen plaatsen voor de BSH-groep, zijnde voor Bosch, Siemens, Neff en Gaggenau. Voor dit project nam Creaplan de coördinatie met verschillende partijen voor zijn rekening: van beveiliging en ventilatie tot sprinklerinstallatie, elektriciteitswerken en meer. Ook met het technisch team van Bosch werkten we nauw samen: zo werden de omkastingen voor de toestellen in detail technisch voorbereid zodat ze naadloos en vlot konden worden ingebouwd.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0367 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0308 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0470 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0420

Opvallende locatie

De hoogwaardige inrichting van de flagship store komt helemaal tot zijn recht in het imposante recent gerenoveerde Gare Maritime. Dit oude goederenstation op de Tour & Taxis-site, oorspronkelijk opgebouwd uit stalen overkappingen met steunpilaren in art-nouveaustijl, raakte met de jaren in verval. Onlangs onderging de site een stevige renovatie en werden de hallen afgewerkt in een prachtige warme houten constructie. Dit project, trouwens het grootste houtskeletproject van Europa, vormt het hart van een nieuw overdekt stadsdeel met 75.000 m2 aan winkels, horeca, kantoren en showrooms. Geen betere plek dus voor de Bosch Home flagship store.

2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0526 2021 CREAPLAN BOSCH J2 A0534

Ontdek ook Bosch Accent Line, Siemens en Gaggenau

Het experience centre van Bosch Home maakt deel uit van het BSH-complex. Hier vinden ook de gloednieuwe showrooms van Bosch Accent Line, Gaggenau en Siemens een plek – een voor een uitgevoerd door Creaplan.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw nieuwe showroom?

Van concept en design over afbraakwerken tot audiovisuele toepassingen, Creaplan ontfermt zich over jouw zakelijk interieur. Neem contact op of laat je inspireren op onze interieurpagina.