Thermo King

Thermo King produceert transportkoelsystemen voor vrachtwagens, bestelwagens en meer. Op industrieel-transportbeurs Solutrans pakten ze uit met deze bijzondere stand, uitgevoerd door Creaplan.

BeursnaamSolutrans
Naam klantThermo King
LocatieLyon
Aantal m²247 m²

De uitdaging van deze 250 m²-grote stand was om de waarden van Thermo King in de kijker te zetten, namelijk een hart voor milieu enerzijds en een innovatieve en high-tech aanpak anderzijds. Om die waarden te benadrukken, bedachten Thermo King en communicatiebureau Owesome een duaal ontwerp dat speelt met het contrast tussen buiten en binnen, licht en donker, ecologie en technologie, open ruimte en tunnel.

TK5

Solutrans was onze allereerste samenwerking met Creaplan. Dit project was creatief en technisch complex en een hele uitdaging. Maar Creaplan voldeed op elk vlak aan onze hoge verwachtingen. Veel partners, klanten en zelfs concurrenten prezen ons voor het standconcept. Zonder het Creaplan-team was dit niet mogelijk geweest.

Erika Smets, Marketing Communication Leader Thermo King Europe

Natuurlijke look-en-feel

De ecologische visie van het bedrijf krijgt een plek in het open gedeelte van de stand. We bekleedden de wanden met visuals van een bos in combinatie met een houtlook afwerking voor een natuurlijke look-en-feel. Zo werd het op maat gemaakte barmeubel in onderhoudsvriendelijk laminaat vervaardigd, en kozen we voor de vloer voor hoogwaardige melamine dat de nodige warmte uitstraalt.

1637143621527

High-tech tunnel

De grote eyecatcher van de stand, die de doorgedreven innovatie binnen Thermo King een platform moet bieden, is de Tech Gallery: een tunnelconstructie waarin de innovatieve producten gepresenteerd worden, inclusief een projectie-installatie. Op de nieuwste koelmachine van Thermo King wordt een animatie geprojecteerd die het product tot leven brengt en standbezoekers informeert. De wanden van de tunnel zijn versierd met fluorescerende strips in blauw en groen, wat het high-tech en duurzame karakter van Thermo King onderstreept. De tunnel heeft trouwens de vorm van de letter A, verwijzend naar de nieuwe Advancer 500 Whisper Pro koelingmachine die op Solutrans in première ging.

De visuals van bomen op de wanden lopen verder op de schermen in de tunnel en vormen zo een rode draad in het standontwerp.

TK3 TK4 1637054040181

Praktisch ingericht voor medewerkers en bezoekers

Niet alleen het concept, ook de praktische indeling krijgt de nodige aandacht. Thermo King vroeg om een goed uitgeruste en praktische keuken zodat hun cateraar efficiënt kan werken. Naast de ruimtes voor medewerkers voorzagen we een vergaderzaal, met een halfopen plafond met houten lamellen voor een goede ventilatie en aangename temperatuur gedurende de beurs. Afwerken deden onze architecten met hangende planten en gezellige lichtpeertjes voor een groen en sfeervol eindresultaat.