Van Hool

Van Hool, constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, wilde op Busworld Europe drie wereldpremières aan het grote publiek voorstellen. Om deze drie gloednieuwe voertuigen met daarnaast vijf bestaande modellen tentoon te stellen, was ruimte van essentieel belang.

BeursnaamBusworld 2019
Naam klantVan Hool
LocatieBrussels
Aantal m²2604 m²
500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 01 B

Creaplan stond ook in voor een hospitalityzone en voldoende aparte bureauruimte voor het verkooppersoneel. Een belangrijk aspect was dat de zin voor vakmanschap van Van Hool duidelijk zichtbaar moest zijn in de stand, evenals het feit dat ze een Belgisch familiebedrijf zijn.

Voor we startten aan het tekenwerk, bezochten onze architecten de Van Hool fabriek om het DNA en de merkwaarden van het bedrijf door en door te leren kennen.

500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 07 500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 08 Van Hool beursstand door Creaplan3

We voorzagen de nodige ruimte om acht grote voertuigen te plaatsen. Doorheen de stand installeerden we grote visuals en LED walls die bezoekers doen dromen van reizen. We toonden het DNA van Van Hool met zwart-wit beelden van de fabriek, die het vakmanschap van Van Hool als zowel leverancier als voertuigfabrikant in de kijker zetten.

De ontvangstruimte voor de gasten is een van de blikvangers van de stand. We gingen voor een gezellige look en feel die het warme karakter van het familiebedrijf weerspiegelt. We voegden een vleugje blauw toe in de eetkamerstoelen, als link naar het blauw in het Van Hool logo.

500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 04 500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 06 500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 09 500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 10

Bovenop de ontvangstruimte creëerden we een grote mezzanine die bezoekers een prachtig zicht geeft op de 2600 m² grote stand, terwijl ze kunnen genieten van verse Belgische culinaire specialiteiten zoals stoofvlees met friet en artisanale Belgische bieren.

Vlak naast de ontvangstruimte voorzagen we subtiele bureauruimte voor de vertegenwoordigers, netjes ingebouwd onder de mezzanine. Doorheen de stand gebruikten we hout van hoge kwaliteit voor een warme en stijlvolle sfeer.

500 VANHOOL BUSWORLD 2019 Brussel EDU 05 Van Hool beursstand door Creaplan4