Niko

BeursnaamBatibouw 2020
Naam klantNiko
LocatieBrussels
Aantal m²348 m²
526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 01

Ongeacht wat je thuis graag doet, Niko biedt domotica producten die daarbij passen. Het Belgische bedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige schakelaars en stopcontacten. De beste manier om de talrijke mogelijkheden te demonstreren van de Niko producten? Een stand bouwen die aanvoelt als thuis, natuurlijk!

Voor deze stand was het de bedoeling om een herkenbare omgeving te creëren waar Niko's producten en technologieën in realistische situaties getoond kunnen worden aan de eindconsument. Geen overdaad aan producten, maar duidelijke scenario's die bezoekers laten ervaren hoe eenvoudig en simpel domotica kan zijn.

Interactiviteit met de klant was belangrijk, wat we met succes hebben geïntegreerd.

526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 03 526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 02

Creaplan ontwierp en bouwde verschillende levensechte kamers, elk geïnspireerd op uw dagelijkse activiteiten. Onze ontwerpers gingen voor een huiselijke atmosfeer in combinatie met de nieuwste interieurtrends. Het resultaat is een echt meeslepende ervaring waar de bezoeker kan spelen met Niko's producten zoals thuis.

De vorm van de stand is een zwart, strak en stijlvol volume met uitsparingen aan de buitenkant dat de nieuwsgierigheid van de bezoeker prikkelen. Via een uitnodigende en open entree worden bezoekers verwelkomd bij de informatiebalie met bar. De wanden aan de binnenzijde zijn schuin geplaatst, zodat de bezoeker op natuurlijke wijze naar het midden van de stand wordt geleid.

De meerderheid van de stand, het plafond en de vloer zijn afgewerkt met een hoogwaardig berkenmultiplex. Elke kamer is geschilderd in een trendy kleur.

De stand is opgebouwd uit verschillende leefruimtes en belevingen.

  • buitenruimte
  • home office
  • zen-ruimte
  • keuken
  • ontspanningsruimte
526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 04 526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 05 526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 07 526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 09

Elke ruimte heeft zijn eigen accentkleur en biedt een ervaring die verder gaat dan gewoon rondwandelen op de stand. Bezoekers kunnen de kruiden in de keuken ruiken, de schakelaars testen, de sfeer opsnuiven achter een bureau, een pauze inlassen in de zen-ruimte en zelfs een beetje piano spelen in de ontspanningsruimte, wat de bezoeker aanzet tot interactie met de producten.

Wat maakt het concept en het design van de stand uniek? De nieuwsgierigheid van de bezoeker wordt geprikkeld door de uitsparingen in de wanden. We installeerden banken als onderdeel van de buitenmuren, die bezoekers aantrekken en hun uitnodigen om te ontspannen terwijl ze de stand ervaren. In de sfeervolle ruimtes komen de Niko producten volledig tot leven. We werkten de stand af met mooie details zoals zwarte 3D logo's op de wanden uitgelicht met indirecte verlichting, een toon op toon keuze van kleuren, hoogwaardige afwerking van het meubilair, verlichting met een oog voor detail en zelfs een professionele muzikant die concerten geeft op de piano.

526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 10 526 NIKO BATIBOUW 2020 EDU 06

De stand was niet enkel een enorm succes tijdens de beurs - de inspanningen voor dit project gingen verder dan de Batibouw beurs. We bouwden de stand onlangs om tot een virtuele stand die vandaag gebruikt wordt om de consumenten te overtuigen van de Niko producten in een online omgeving, toegankelijk van overal ter wereld, op elk moment.