Watt Factory

Watt Factory, de eigenzinnige co-working space aan de Vlasgaardstraat in Gent, kreeg een nieuwe look. We hebben het interieur opnieuw ingericht in industriële stijl en de lay-out geoptimaliseerd om meer ruimte te creëren.

Naam klantWatt Factory
LocatieGent
Watt Factory interior by Creaplan 8

Creaplan voorzag o.a. een gemeenschappelijke eetruimte met tal van zitplaatsen, een nieuwe keuken die dubbelt als bar en een ontspanningsruimte op een bestaande mezzanine.

Watt Factory interior by Creaplan 14

Focus op daglicht, gezelligheid en een open gevoel

Onze ontwerpers zijn vertrokken vanuit de bestaande structuur: de industriële look-en-feel wilden we behouden, maar tegelijkertijd moest er genoeg natuurlijk daglicht binnenkomen en wilden we een gevoel van openheid creëren. Die stijl hebben we doen aansluiten bij het karakter van de coworking: jeugdig, nonchalant en hip. Gezelligheid staat er centraal.

Watt Factory interior by Creaplan 17

Atelier heringericht tot werk- en eetruimte

De gemeenschappelijke atelierruimte moet uitnodigen om samen te lunchen, iets te drinken of te overleggen in losse sfeer. We plaatsten er warm houten tafels en stoelen evenals een zitbox afgewerkt met stoffen bekleding.

De toog in de keuken achteraan werd afgewerkt met tegels in een terracotta tint, wat het de eyecatcher van de ruimte maakt. Ze dient niet enkel als keuken maar ook als buffettafel en bar voor een gezellige afterworkdrink en de vele netwerkevents die er plaatsvinden.

Watt Factory interior by Creaplan 3

Flexibiliteit is belangrijk voor Watt Factory. Daarom hebben we deze centrale ruimte modulair ingedeeld, met stalen rekken op wieltjes die dubbelen als scheidingswanden of aan de kant geschoven kunnen worden wanneer nodig.

Watt Factory interior by Creaplan 29 Watt Factory interior by Creaplan 22 Watt Factory interior by Creaplan 6

Doordachte materialen

De inkomhal verwelkomt met een lichtgevend 3D-letterlogo, en een zitbank die optisch doorgetrokken wordt door de glazen scheidingswand voor een verruimend effect. De authentieke bakstenen wand hebben we gereinigd en gefixeerd. De toegemetste raamopeningen in de muur werden opgevuld met zwart fumé glas, voor een ruim gevoel en een interessant contrast met de muur.

Voor het grootste deel van het meubilair, de keuken en de afwerking kozen we warm berkenhout, wat resulteert in een gevoel van uniformiteit doorheen de ruimte. Met gezellige zitmeubels en kussens in o.a. leder en velours voegen we zachtheid, textuur en karakter toe.

Via een trap kom je uit op de mezzanine met loungehoek, die we dezelfde ontspannen sfeer en verfijnde afwerking gaven, maar met iets andere kleuraccenten.

Het gebouw zelf bevat veel glas en een hoog plafond – daarom werkten we met tapijt op verschillende plekken om de akoestiek te bewaren. Met zonwerend glas op de warme voorzijde van het gebouw garanderen we een aangename temperatuur in de kantoren.

Eens praten?

Ook op zoek naar een creatief redesign van jouw bestaande ruimte, of liever een compleet nieuw ontwerp voor je kantoor of werkruimte? Laat hier van je horen of bel ons op +32 9 381 80 30.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info